Σεμινάρια

Σεμινάρια Κύπρου

Προγράμματα στην Κύπρο για παιδαγωγούς και παιδιά

Εκδρομές σχολείων

Εκδρομές Σχολείων

Εγγραφή σε Newsletter
Article Index
Γενικά
Υλικοτεχνική υποδομή
Εμψυχο Υλικό
Χώροι Δραστηριοτήτων
Μια επιβεβλημένη εμπειρία
Eγγραφές
Ταμεία
Βιογραφικό
All Pages

ΓΕΝΙΚΑ

Η λειτουργία της Κατασκήνωσης TSIKIBOOM άρχισε το 1992 με περιορισμένο αριθμό παιδιών, ενώ σήμερα που ολοκληρώθηκε, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 300 παιδιά. Λειτουργεί με τη μορφή ενός καλοοργανωμένου καλοκαιρινού σχολείου Τέχνης και Πολιτισμού, σε μια καταπράσινη έκταση 25.000 τ.μ. στην περιοχή Χωραφάκια Ακρωτηρίου Χανίων Κρήτης (13 χλμ. Από Χανιά).

Η TSIKIBOOM αποτελεί μια θαυμάσια παιδική εξοχή, όπου η διαμονή των παιδιών γίνεται σε ένα παραμυθένιο οικολογικό μικρόκοσμο και η απασχόλησή τους στηρίζεται κυρίως σε δραστηριότητες τέχνης και άθλησης.

Οι μόνιμες σύγχρονες οικολογικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν μικρά και μεγάλα σπίτια (ανάλογα με την ηλικία των κατασκηνωτών), που συγκροτούν επτά διαφορετικές γειτονιές, εστιατόρια, ιατρείο, αναρρωτήριο, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους, αίθουσες εργαστηρίων, γωνιές εκπλήξεων, πολλά γήπεδα και μικρή εκκλησία.

Στολίδι της TSIKIBOOM αποτελούν τα σύγχρονα μαγειρεία της, που καλύπτουν έκταση 310 τ.μ. Το προσεγμένο μενού που διαμορφώθηκε με την πείρα μας, υπό την καθοδήγηση διαιτολόγου – γιατρού, εμπλουτισμένο με φρέσκο κρέας, άφθονα λαχανικά και φρούτα και μαγειρεμένο καθαρά και υγιεινά, αποτελούν την εγγύηση της σωστής παρεχόμενης διατροφής.

Ξεχωριστή φροντίδα στην υγεία των παιδιών προσφέρεται στο ιατρείο – αναρρωτήριο, κάτω από τη διαρκή παρακολούθηση του εσωτερικού γιατρού και της νοσοκόμας, καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.

Η όλη γραφική και οργανωτική εργασία, γίνεται στους χώρους των γραφείων, όπου υπάρχει επίσης και χώρος υποδοχής επισκεπτών. Οι χώροι υγιεινής και οι τουαλέτες έχουν δημιουργηθεί με προσοχή και επαρκούν για άνετη και γρήγορη καθαριότητα.

 


ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ

ΕΚΤΑΣΗ: 25.000 τ.μ.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ: Οι 7 συνοικίες και όλα τα υπόλοιπα κτίρια στεγάζονται σε μόνιμες εγκαταστάσεις, κατασκευασμένες με οικολογικά υλικά.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ: 12 κλειστά ή ανοιχτά.
ΧΩΡΟΙ ΘΕΑΜΑΤΩΝ: 7 πολλαπλής χρήσης.
ΓΗΠΕΔΑ: 8 μικρά ή μεγάλα.
ΠΙΣΙΝΑ: Παιδική – Εφηβική.


ΕΜΨΥΧΟ ΥΛΙΚΟ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ: Δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι 300 παιδιά.
ΣΤΕΛΕΧΗ – ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ: Πτυχιούχοι παιδαγωγοί και φοιτητές αναλαμβάνουν την κηδεμονία και εκπαίδευση των κατασκηνωτών.
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Μόνιμος γιατρός και νοσοκόμα 24 ώρες.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Φύλαξη από έμπειρους φύλακες και ασφάλιση όλων σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.
ΜΑΓΕΙΡΕΙΑ: Έμπειρος μάγειρας και κατάλληλο προσωπικό κουζίνας.


ΧΩΡΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Γήπεδα ποδοσφαίρου.
Γήπεδο μπάσκετ, βόλεϋ, μπήτς βόλεϋ, χάντμπωλ, τέννις.
Μίνι γκόλφ, γιγάντιο σκάκι, παιδικές χαρές, πινγκ πονγκ, τραμπολίνο, παιδότοπος, πισίνα.


ΜΙΑ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Στην σημερινή εποχή ή συμμετοχή του παιδιού σε οργανωμένα κατασκηνωτικά προγράμματα είναι πια επιβεβλημένη. Η τεχνολογική εξέλιξη, ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το υπερβολικά φορτωμένο πρόγραμμα του παιδιού κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, εύλογα θέτουν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις.
Πόσο παίζει ένα παιδί σήμερα; Τι ελεύθερο χρόνο έχει; Πόσες ευκαιρίες έχει να εκφράσει τις ανάγκες του; Πόσο επικοινωνεί με τους φίλους του; Πόσο δημιουργικό είναι; Πόσο μοναχικό και απομονωμένο είναι; Πόσο ζει κοντά στη φύση;

Απαντήσεις θα υπάρχουν πολλές. Όμως οι περισσότερες ίσως να μην είναι και τόσο ενθαρρυντικές και ελπιδοφόρες.

Σ’ αυτό το σημείο έρχεται να συμβάλλει τα μέγιστα μια οργανωμένη κατασκήνωση όπως η TSIKIBOOM που με σωστή υλικοτεχνική υποδομή, έμψυχο υλικό και πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει ένα εναλλακτικό φυσικό σχολείο που θα προσφέρει άριστα εφόδια ζωής σε κάθε συμμετέχοντα κατασκηνωτή.


Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
Το αρχιτεκτονικό στήσιμο της TSIKIBOOM έγινε με απόλυτο σεβασμό στις επιθυμίες και στις ανάγκες των παιδιών κατά ηλικία. Γι’ αυτό θα συναντήσουμε σπίτια μικρά, μεσαία και μεγάλα που τηρούν τις αναλογίες αυτές στις πόρτες, στα παράθυρα, στα κρεβάτια και γενικά στον τρόπο δόμησής τους.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι μόνιμες και κτισμένες με οικολογικά υλικά (πέτρα, ξύλο, τούβλα, κεραμίδια).
Τα σπίτια διαμονής μπορούν να φιλοξενήσουν από 4 έως 6 παιδιά το καθ’ ένα. Ο αριθμός αυτός αποτελεί την αφετηρία για μια αξιοπρεπή φιλοξενία των κατασκηνωτών.
Όλα είναι ισόγεια και δεν έχουν καμία σχέση με την αρχιτεκτονική δομή μιας πολυκατοικίας, θυμίζουν δε ένα πολύχρωμο μικρόκοσμο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΥΓΙΕΙΝΗ
Ξεχωριστή φροντίδα στην υγεία των παιδιών προσφέρεται στο ιατρείο – αναρρωτήριο, κάτω από τη διαρκή παρακολούθηση του γιατρού και της νοσοκόμας καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο.
Οι δε χώροι υγιεινής και οι τουαλέτες βρίσκονται 50 μέτρα μακριά από τα σπίτια διαμονής, όπως αυστηρά προβλέπει ο σχετικός νόμος για λόγους υγείας.
Για την ασφάλεια των κατασκηνωτών, όλοι οι πτυχιούχοι παιδαγωγοί – ομαδάρχες, κοιμούνται μαζί με τα παιδιά και ο χώρος εσωτερικά ελέγχεται από δύο έμπειρους νυκτερινούς φύλακες.
Όλα δε τα στελέχη της TSIKIBOOM, διανυκτερεύουν στην κατασκήνωση.
Τα παιδιά και το προσωπικό είναι ασφαλισμένα σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Τα σύγχρονα μαγειρεία της καλύπτουν έκταση 310 τ.μ. Το προσεγμένο μενού που διαμορφώθηκε με την πείρα μας, υπό την καθοδήγηση διαιτολόγου – γιατρού, εμπλουτισμένο με φρέσκο κρέας, άφθονα λαχανικά και φρούτα και μαγειρεμένο καθαρά και υγιεινά, αποτελούν την εγγύηση της σωστής παρεχόμενης διατροφής.

ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
Η κατασκήνωση TSIKIBOOM δίνει ξεχωριστή έμφαση στην οργανωμένη κάλυψη των αναγκών του παιδιού που χωρίζονται σε έξι κατηγορίες:
Φυσικές ανάγκες (διατροφής, διαμονής κλπ).
Ανάγκες ασφάλειας (σιγουριά σε κάθε τομέα ζωής).
Ανάγκες συναισθηματικές (συναισθηματική συμπεριφορά και ανταπόκριση).
Ανάγκες υπόληψης (αυτοεκτίμησης, ανεξαρτησίας, αποδοχής).
Ανάγκες αυτοπραγμάτωσης (συνειδητοποίησης και πραγματοποίησης των δυνατοτήτων μας).
Ανάγκες αισθηματικές (αισθηματικής καλλιέργειας και ικανοποίησης).

Έτσι τα παιδιά αισθάνονται μια ουσιαστική εσωτερική πληρότητα που δημιουργήθηκε με την τόνωση και κάλυψη του πατριωτικού, θρησκευτικού, ηθικού και κοινωνικού συναισθήματος. Κάθε παιδί «πατάει γερά» σ’ αυτή τη βάση, δημιουργεί, εκφράζεται και επικοινωνεί.
Ο δάσκαλος γίνεται φίλος, ο φίλος αδελφός και η ομάδα οικογένεια. Και όταν φθάσει η ώρα του αποχωρισμού, το σφιχταγκάλιασμα είναι ζεστό και αυθόρμητο και σιωπηρά ανανεώνει το ραντεβού για το άλλο καλοκαίρι.

ΕΠΙΤΥΧΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τα προγράμματα της κατασκήνωσης TSIKIBOOM είναι αποδεδειγμένα πετυχημένα και διαχρονικά.
Η αδιάκοπη βελτίωση της ύλης, οι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι και τα απαραίτητα υλικά, καθιστούν την πρόταση της TSIKIBOOM πρωτοποριακή. Πέρα από τις επιβεβαιώσεις των κατασκηνωτών που επανέρχονται και τα σχόλια των γονέων και φίλων, έχουν τη θεωρητική τους βάση στην παιδαγωγική και βρίσκουν εφαρμογή με παιγνιώδεις δραστηριότητες τέχνης και αθλητισμού που προσαρμόζονται σε κάθε ηλικία. Υλοποιούνται δε με την εφαρμογή αξιολογημένης 22ήμερης σειράς δραστηριοτήτων από επιλεγμένους πτυχιούχους εκπαιδευτικούς – παιδαγωγούς απ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει σχετικά σεμινάρια και έχουν επιμορφωθεί κατάλληλα για την τήρηση του προγράμματος.

ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Γνώμονας της κατασκήνωσης είναι η πλήρης κάλυψη των αληθινών παιδικών αναγκών και επιθυμιών και όχι εκείνων που δημιούργησε ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η καταναλωτική κοινωνία.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση δεν είναι επιθυμητή μια πελατειακή σχέση κερδοσκοπική προσφέροντας εύκολες λύσεις στην κατασκηνωτική ζωή του παιδιού για να περάσει απλά καλά και να διασκεδάσει.
Στην TSIKIBOOM το παιδί για 22 ημέρες θα αποτοξινωθεί από την τηλεόραση, αν και είναι γνωστό πόσο ελκυστική είναι. Επίσης δεν θα βρει τον τρόπο να ασχοληθεί με κομπιούτερ και ηλεκτρονικά. Θα έχει όμως άπειρες ευκαιρίες να βρει τη χαρά σε πιο απλά πράγματα και να παίξει θεατρικά μουσικά, κινητικά, εικαστικά και αθλητικά παιχνίδια που δεν εγκλωβίζουν την παιδική δημιουργία αλλά απελευθερώνουν ότι πιο αγνό και αυθόρμητο υπάρχει στον εσωτερικό κόσο του παιδιού.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Κατά τη διάρκεια του 22ήμερου, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν καθημερινά ψυχαγωγικά – εκπαιδευτικά προγράμματα παιγνιώδους εφαρμογής της τέχνης, στα κατάλληλα διαμορφωμένα εργαστήρια.
Η εκπαίδευση γίνεται από τους ειδικευμένους παιδαγωγούς που οι περισσότεροι από αυτούς είναι μόνιμα στελέχη.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Στα μικρά και μεγάλα γήπεδα προσφέρονται από γυμναστές άπειρες ευκαιρίες στους κατασκηνωτές να αθληθούν, συμμετέχοντας σε προπονήσεις, σε παιχνίδια, σε εσωτερικά πρωταθλήματα και σε αγώνες με εξωτερικούς αντιπάλους.

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Τα παραδοσιακά στοιχεία της κατασκήνωσης που στόλισαν τους χώρους της, μας επιτρέπουν να γυρίσουμε το χρόνο δεκαετίες πίσω και να θυμηθούμε ότι η ζωή των παππούδων μας ήταν πολύ πιο φυσική, ζεστή και ανθρώπινη.
Έτσι κάθε καλοκαίρι, στελέχη και κατασκηνωτές με σεβασμό στα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις μας, ζωντανεύουν ποικίλες κατασκηνωτικές δραστηριότητες με ευχάριστο και εποικοδομητικό τρόπο.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ – ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ
Πολλές εκδρομικές δραστηριότητες εμπλουτίζουν το πρόγραμμα. Αρκετές από αυτές γίνονται με πούλμαν ενώ άλλες με τα πόδια. Στις ολιγόωρες αυτές εμπειρίες τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν νέους χώρους και να εκπαιδευτούν (Ιππικός Όμιλος Τερσανά), να γυμναστούν και να χαρούν στο βουνό (ορειβασίες στους γειτονικούς λόφους), να γνωρίσουν τα Ιστορικά και Θρησκευτικά μνημεία του τόπου (επισκέψεις στα μοναστήρια Αγ. Τριάδας και Γουβερνέτου), να απολαύσουν ξεχωριστές βραδιές στην άμμο (μπιτς πάρτυ στον Τερσανά), να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής στα χωριά (παραδοσιακά βράδια στα Καθιανά) και να εκκλησιαστούν στις γειτονικές εκκλησίες.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Το όλο εκπαιδευτικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα διευρύνεται με εκδηλώσεις που γίνονται εντός κατασκήνωσης από φιλοξενούμενες καλλιτεχνικές ομάδες ή άτομα που προσκαλούνται να προσφέρουν κάτι από τη δουλειά τους. Κάποιοι από αυτούς που ήδη συμμετείχαν είναι :
Μαρίζα Κωχ, Κρουστόφωνο Θεσσαλονίκης (14 μέλη), μπάντα Νεάπολης (26 μέλη), θεατρική ομάδα Δημοτικού Σχ. Περιστερίου Αθήνας κλπ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Το επιστημονικό προσωπικό μαζί με παιδιά που συγκροτούν τη δημοσιογραφική ομάδα, εκδίδουν την έγχρωμη πολιτιστική εφημερίδα «Δημιουργική Δράση», με ουσιαστικό παιδαγωγικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο που διανέμεται δωρεάν σε 5.000 αντίτυπα σε όλη την Ελλάδα.
Όλο δε το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των κατασκηνωτών που αφορά το Θεατρικό Παιχνίδι και τη Μουσικοκινητική, βασίζεται στις εκδόσεις «Λευκό Αερόστατο» του Μανόλη Φιλιππάκη και των συνεργατών του, που έχουν εγκριθεί με έπαινο από το Υπουργείο Παιδείας.

ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ
Η κατασκήνωση TSIKIBOOM είναι η μόνη στην Ελλάδα που όλοι οι ομαδάρχες της είναι πτυχιούχοι παιδαγωγοί απ’ όλη τη χώρα, ειδικευμένοι σε καλλιτεχνικά θέματα.
Όλοι έκτακτοι και μόνιμοι, επιμορφώνονται τακτικά και επαρκώς πάνω στο αντικείμενο απασχόλησής τους συμμετέχοντες σε σεμινάρια, συνέδρια, φεστιβάλ και άλλες οργανωμένες εκδηλώσεις.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Η ιδέα της κατασκήνωσής μας, όσον αφορά το εκπαιδευτικό και δημιουργικό της έργο, δεν είναι κάτι νέο, είναι συνέχεια του παιδαγωγικού έργου του διευθυντή της και πολλών συνεργατών του.
Ο Διευθυντής της, Μανόλης Φιλιππάκης (δάσκαλος – εμψυχωτής) με την πλούσια διδακτική εμπειρία του, κυρίως στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς, μαζί με τις γνώσεις του από τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αγγλία, αποτελεί την καλύτερη παιδαγωγική και δημιουργική εγγύηση για την επιτυχή εφαρμογή των επιλεγμένων προγραμμάτων δράσης, γνώσης και χαράς.

TSIKIBOOM: ΕΝΑ ΦΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Το Διεθνές Πολιτιστικό Χωριό – Κατασκήνωση TSIKIBOOM δεν είναι απλά ένας χώρος ψυχαγωγίας και ευχάριστων διακοπών, αλλά είναι ένα καλοκαιρινό σχολείο βιωματικής παιγνιώδους γνώσης που προέρχεται από την ενασχόληση των παιδιών με τις τέχνες και τον αθλητισμό! Έτσι, κάθε κατασκηνωτική περίοδος είναι μια περιπέτεια και ένα ευχάριστο διασκεδαστικό ταξίδι.
Είναι μια νέα αρχή. Είναι η εφαρμογή στην πράξη του λόγου του Οδυσσέα Ελύτη : Ότι αγαπώ αδιάκοπα γεννιέται, ότι αγαπώ βρίσκεται πάντα στην αρχή». Μια τέτοια κατασκηνωτική εμπειρία που δεν στηρίζεται στην επιφανειακή «αναπαραγωγή» της ζωής στην πόλη και στην πολυκατοικία, αλλά στη συμβίωση του πιο Φυσικού Σχολείου, σίγουρα μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα πορεία για κάθε κατασκηνωτή και μια διεύρυνση του τρόπου σκέψης και λειτουργίας του.
Σε όλη την προσπάθεια υπάρχει η αγάπη, οι γνώσεις και το μεράκι γι’ αυτό που γίνεται, απ’ όλους όσους συγκροτούν το προσωπικό της κατασκήνωσης. Για όλους του παραπάνω λόγους και πολλούς δευτερεύοντες, το Διεθνές Πολιτιστικό Χωριό – Κατασκήνωση TSIKIBOOM πρωτοτυπεί, πρωτοπορεί και πλημμυρίζει με αισιοδοξία αυτούς που το γνωρίζουν καλά και συμμετέχουν σ’ αυτό.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Στην ΤΣΙΚΙΜΠΟΥΜ η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών σας είναι το κύριο μέλημά μας. Γι’ αυτό δίνουμε προτεραιότητα στην καθαριότητα, την υγιεινή διατροφή και την προστασία τους από κάθε κίνδυνο.

08.00 Ξύπνημα – Πρωινή προσευχή.
08.30 Πρωινό φαγητό
09.00 Οργανωμένο παιχνίδι
10.00 Κολατσιό
10.30 Εργαστήρια δημιουργίας
12.00 Ελεύθερος χρόνος
13.00 Γεύμα
13.30 Ελεύθερος χρόνος
14.30 Μεσημβρινή κατάκλιση
16.30 Απογευματινό φαγητό
17.00 Αθλητικές δραστηριότητες
19.00 Ελεύθερος χρόνος
20.00 Δείπνο
21.00 Βραδινές εκδηλώσεις
22.30 Ύπνος
Σημείωση: Πέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα όπως θαλάσσια μπάνια, εκδρομές, καθημερινό μπάνιο στην πισίνα και πολλές εκπλήξεις.

{gallery}images/eggrafes{/gallery}

 


ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΧΑΝΙΑ: Παπαναστασίου 1, Πλατεία Δικαστηρίων κάθε Τετάρτη 18.00 - 21.00

Τηλ.: 28210 52940, 28218 00944

Κιν.: 6945 953629, 6947 403750

Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΛΟΓΕΣ, Δημοκρατίας 95, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΡΕΘΥΜΝΟ: κ. Μίνα Μανουσάκη, τηλ. 6974 800220. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, Νηπιαγωγός-Εμψυχώτρια

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ: ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

Παιδαγωγός – Διδάσκων στη Μετεκπ. Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Κρήτης.


ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΤΑΠΟΤΕ (ΟΤΕ – ΕΛΤΑ), ΔΕΗ, ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί – αρχιτέκτονες), ΤΣΑΥ (γιατροί-οδοντίατροι-φαρμακοποιοί), ΤΑΣ (συμβολαιογράφοι), ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ, ΤΥΔΚΥ (υπάλληλοι Δήμων και Κοινοτήτων), ΤΕΑΥΦΕ (υπάλληλοι φαρμακείων), ΤΕΑΥΕΚ (υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων), ΤΑΞΥ (υπάλληλοι ξενοδοχείων), ΤΑΝΠΥ (ιδιοκτήτες και υπάλληλοι τουριστικών γραφείων, ναυτιλιακές εταιρείες), ΝΑΤ, ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΤΑΜΕΙΟ ΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΑΜΕΙΟ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, ΟΑΕΔ (οι εργαζόμενοι στα γραφεία του ΟΑΕΔ), ΙΚΑ (οι εργαζόμενοι στα γραφεία του ΙΚΑ), ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ (οι εργαζόμενοι στα γραφεία), ΓΕΑ/ΓΕΝ, ΕΦΟΡΙΑ, ΙΓΜΕ, ΙΝΚΑ, ΔΕΥΑΧ – ΔΕΥΑΑ, ΤΑΠΕΜ (μεταλ/κές εργασίες), ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ και άλλα.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΛΗΓΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΜΑΙΟΥ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΓΚΑΙΡΑ.

Η εγγραφή σας στην κατασκήνωση, μπορεί να γίνει επίσης και ηλεκτρονικά, αφού προηγουμένως έχετε εγγραφεί στο ασφαλιστικό σας ταμείο.

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

Οι γονείς που καλύπτονται μερικώς ή πλήρως από κάποιον από τους παραπάνω ασφαλιστικούς φορείς θα πρέπει να εγγραφούν έγκαιρα. Την ημέρα της άφιξης προσκομίζουν την κάρτα κατασκηνωτή σφραγισμένη από το Ταμείο μαζί με τη φωτογραφία του παιδιού, καθώς και μια υπεύθυνη δήλωση προσέλευσης. Την ημέρα αποχώρησης προσκομίζουν στην κατασκήνωση υπεύθυνη δήλωση αποχώρησης του Ταμείου.


ΜΙΚΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Μανόλης Φιλιππάκης είναι δάσκαλος και εμψυχωτής με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.

Αρχικά δίδαξε σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και για άτομα με ειδικές ανάγκες. Ίδρυσε τη σχολή δημιουργικής απασχόλησης «Κέντρο Επικοινωνίας, Έκφρασης και Δημιουργίας» (ΚΕΕΔ) Χανίων, τη θεατρική ομάδα με εκπαιδευτικούς ηθοποιούς «Αμμοθέατρο»  και τον Εκδοτικό Οίκο παιδαγωγικού υλικού (βιβλία-C.D.) «Λευκό Αερόστατο». Στη συνέχεια δίδαξε για τρία χρόνια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και δύο στο Μαράσλειο Διδασκαλείο. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.

Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής για μια τριετία στο Καρναβάλι Ακρωτηρίου. Παρουσίασε σειρές σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Κορυφαία στιγμή στο επιμορφωτικό του έργο, ήταν όταν επιλέχτηκε από το Υπουργείο Παιδείας, να είναι ένας από τους εισηγητές στα προγράμματα «Δημιουργική Απασχόληση με τις Τέχνες και το Παιχνίδι», στα οποία συμμετείχαν οι Σχολικοί Σύμβουλοι Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Έλαβε μέρος σε πολλά διεθνή συνέδρια και συμμετείχε σε διάφορα καλλιτεχνικά φεστιβάλ.
Έργο ζωής του, που δημιούργησε με τους συνεργάτες του στα Χανιά, είναι το Διεθνές Πολιτιστικό Χωριό-Κατασκήνωση «ΤΣΙΚΙΜΠΟΥΜ», που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι (300) παιδιά, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα έργα που έγραψε ή επιμελήθηκε ο Μανόλης Φιλιππάκης από τις εκδόσεις Λευκό Αερόστατο είναι :

• «Κοινωνικό Θέατρο» 
• «Μουσικοκινητική για παιδιά» (2 βιβλία και 8 C.D.)
• «24 Κινητικές Ηχοϊστορίες» (2 βιβλία και 6 C.D.)
• «80 Παιχνιδοτράγουδα» (4 βιβλία και 8 C.D.)
• «Δημιουργικά Παιχνίδια Εξωτερικού Χώρου» (1 βιβλίο και 2 C.D.)
• «Παίζω - Χορεύω» (2 βιβλία και 5 C.D.)
• Μια κασέτα που συνοδεύει το «Β' βιβλιοτετράδιο» της νηπιαγωγού που του ανέθεσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Ένα μεγάλο μέρος από το συγγραφικό του έργο (βιβλία - C.D.), έχει εγκριθεί με έπαινο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και έχει εγγραφεί στον κατάλογο του Υπουργείου Παιδείας, για τα διδακτικά μέσα, σύμφωνα με το άρθρο 42 παρ. 3 του Ν. 1566/85.

 
Photo album

Εκδόσεις

Publications

Ταξίδια

Πληροφορίες - Εγγραφές